CFU Film og TV

Om film og TV

Centre for Undervisningsmidler (CFU) har et stort udvalg af danske og udenlandske tv-udsendelser og spillefilm til undervisningsbrug. Med kun et par klik kan du vælge mellem et udvalg af undervisningsrelevante titler, som du kan afspille med det samme og se i et kvalitetsmæssigt flot format på skolens interaktive tavler og computere. Nogle spillefilm skal du dog stadig låne på dvd hos dit lokale CFU.

Pædagogiske vejledninger og undervisningsmaterialer

CFU's konsulenter har til nogle tv-udsendelser og spillefilm udarbejdet pædagogiske vejledninger, som lærere frit kan anvende i undervisningen. Flere af spillefilmene har i løbet af årerne været vist i skolebio-ordningen ”Med Skolen I Biografen”. Til disse titler er der udarbejdet undervisningsmaterialer, der er frit tilgængelige på ”Filmcentralen.dk”. Der er direkte link i posten til disse ressourcer og materialer.

Abonnement på CFU Film og TV

Din skole eller din institution skal have et abonnement hos CFU film og tv for at få adgang til de mange undervisningsrelevante tv-udsendelser og spillefilm. Abonnementet koster årligt 5 kr. pr. elev pr. skole/institution (dog minimum 1.000,- kr.) og tegnes på dit lokale CFU.
 
Adgangen til både tv-udsendelser og spillefilm forudsætter desuden, at skolen/institutionen har indgået aftale med Copydan AVU-medier:
 
CFU har udvalgt de tv-kanaler, der har flest undervisningsrelevante tv-udsendelser og som dækker den største efterspørgsel fra vores brugere. Listen med tv-kanaler er dynamisk og vi tager løbende stilling til, om enkelte kanaler skal skiftes ud i forhold til øget efterspørgsel fra brugerne og aktualitet. Med et CFU Film og TV abonnement og et abonnement hos AVU-medier er der adgang til tv-udsendelser fra følgende kanaler:

Med AVU-Basis aftalen: DR1, DR2, TV2, lokal tv samt Tegnsprogs-kanalen.
Med AVU-Plus aftalen: DR1, DR2, TV2, lokal tv samt Tegnsprogskanalen, DR K, DR Ramasjang, dk4, TV2 Zulu, TV3, Kanal 4 SVT1, SVT2, NRK1, NRK2, TV4, TV2 Norge, ARTE, ARD, ZDF, NDR, 3 Sat, RTL+ France Ô, France 2, France 3, TV5 Monde, Mezzo Discovery, Animal Planet, CNN, MTV, National Geographic BBC Entertainment, BBC World News, BBC Knowledge Viasat History, Viasat Nature.
Med KL-aftalen om spillefilm i undervisningen for adgang til at vise spillefilm i undervisningen.

Anvendelsesbetingelser

Alt personale har mulighed for at se de tv-udsendelser, som skolen har købt adgang til via abonnement hos AVU-medier. Der kan streames såvel på institutionen som hjemme.
Institutionen må udelukkende anvende tv-streams i undervisningssammenhæng indenfor rammerne af aftalen, som er indgået med AVU-medier. Streams må kun anvendes når skolen har gyldigt abonnement hos såvel AVU-medier som CFU. Tv-udsendelser må ikke downloades/gemmes uanset om det er teknisk muligt. Tv-udsendelser må kun anvendes direkte fra mitCFU.
Overtrædelse af disse vilkår eller aftalen i øvrigt vil blive betragtet som en væsentlig misligholdelse.

Læs mere på:
www.avumedier.dk

Sådan gør du!

Du søger tv-udsendelser, spillefilm og pædagogiske vejledninger på mitCFU ligesom andre læremidler og ressourcer. Du kan afspille de fleste tv-udsendelser og mange spillefilm direkte fra mitCFU. Du skal blot logge dig på med dit UNI-login. Det er dog fortsat at købe og få tilsendt en dvd med tv-udsendelsen.
Til højre finder du link til mitCFU.